Αντιγραφή-Επικόλληση κειμένου χωρίς να «κουβαλάμε» την προηγούμενη μορφοποίηση

Επικόλληση κειμένου χωρίς μορφοποίηση
Όταν θέλουμε να μεταφέρουμε ένα κείμενο από ένα αρχείο Word σε κάποιο άλλο κειμενογράφο, συνηθίζεται να μεταφέρεται η ίδια μορφοποίηση. Δηλαδή, η γραμματοσειρά και τα εφέ (έντονη γραφή, υπερσυνδέσμους, πλάγια γραφή, υπογραμμισμένο κείμενο κτλ) που προϋπήρχαν στο αρχικό κείμενο, μεταφέρονται με την επικόλληση και στο νέο.
Βέβαια, αυτό δε συμβαίνει μόνο σε αρχεία Word αλλά και σε οποιοδήποτε κειμενογράφο ή κείμενα στο διαδίκτυο που θέλουμε να αντιγράψουμε.

Για να μην πάρουμε αυτούσια όλη τη μορφοποίηση του προηγούμενου κειμένου, αρκεί να αλλάξουμε τον τρόπο της επικόλλησης. Αντί δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε το κλασικό Ctrl + V που είναι η συντόμευση πληκτρολογίου για την επικόλληση, θα προσθέσουμε σε αυτή και το πλήκτρο Shift. Με λίγα λόγια, αφού αντιγράψουμε το κείμενο θα το επικολλήσουμε χρησιμοποιώντας τη συντόμευση  Ctrl + Shift + V και θα δούμε ότι το κείμενο που επικολλήσαμε είναι «καθαρό» χωρίς προηγούμενες μορφοποιήσεις.

Εμάς πάντως, μας έχει σώσει! 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal