Ddict - Δωρεάν μετάφραση κειμένων με φωνητική ακρόαση

μεταφραστικό πρόγραμμα


Το Ddict είναι ένα δωρεάν πρόσθετο για browsers που κάνει τη μετάφραση κειμένων σε ιστοσελίδες εύκολη υπόθεση. Με ένα διπλό κλικ επάνω στην λέξη που θέλεις να μεταφράσεις και αμέσως το Ddict σου δίνει την απάντηση γραπτώς αλλά και προφορικώς, χάρη στην φωνητική ακρόαση κειμένων που διαθέτει το πρόγραμμα.
Το Ddict βασίζεται στη μηχανή μετάφρασης της Google και θα μου πεις τι διαφορά έχει από το να χρησιμοποιήσω απευθείας το Google Translate. Η απάντηση είναι απλή. To πρόγραμμα αυτό σου φέρνει έτοιμα στο πιάτο όλα τα οφέλη της συγκεκριμένης μηχανής με ένα κλικ του ποντικιού.

Εκτός όμως από μεμονωμένες λέξεις, μπορείς να μαρκάρεις ολόκληρα κείμενα και αμέσως εμφανίζεται το εικονίδιο με το γράμμα D (από το Ddict) για να το πατήσεις και να βρεθεί μπροστά σου η μετάφραση του κειμένου χωρίς να αλλάξεις σελίδα. Η φωνητική ακρόαση είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο για να γνωρίζεις πως προφέρονται οι λέξεις. Φυσικά, μέσα από τις λίγες ρυθμίσεις του προγράμματος/προσθέτου, μπορείς να αφαιρέσεις την αυτόματη φωνητική ακρόαση των κειμένων.

Συμπερασματικά, το Ddict είναι ένα Must-Have εργαλείο για όσους δεν γνωρίζουν καλά την αγγλική ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, και θέλουν έναν άμεσο τρόπο για να μεταφράσουν. Επίσης, είναι βοηθητικό για όσους ναι μεν γνωρίζουν αγγλικά αλλά έχουν κάποιες άγνωστες λέξεις.

Αυτή τη στιγμή, το Ddict είναι διαθέσιμο για τον Google Chrome και για την Opera. Αν και οι δημιουργοί της εφαρμογής, γράφουν στο επίσημο site τι σύντομα θα δούμε έκδοση για τον Mozilla Firefox.

Έκδοση: 3.4.8
Μέγεθος: 226 kb
Browser που λειτουργεί: Google Chrome - Opera
Κατασκευαστής: ddict.me
Πηγή: ddict.me
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram