MacOS Catalina - Κάνε αναβάθμιση στο νεότερο λειτουργικό

MacOS Catalina - Αναβάθμιση


Από τον Οκτώβριο του 2019 οι κάτοχοι Mac υπολογιστών μπορούν να αναβαθμίσουν στο νέο λειτουργικό  της Apple το macOS Catalina. Σε αυτή τη νέα έκδοση προστέθηκαν ειδικά apps για μουσική, τηλεόραση και podcast αλλά και έξυπνες, νέες λειτουργίες στα apps που χρησιμοποιείς καθημερινά. Επίσης, η Sidecar, σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το iPad ως δεύτερη οθόνη για τον Mac. Για περισσότερες πληροφορίες με τα νέα χαρακτηριστικά, μπορείς να επισκεφτείς την επίσημη ιστοσελίδα. Το καλύτερο όμως είναι ότι η ενημέρωση είναι δωρεάν και εύκολη.

Αν δεν έχεις κάνει ακόμη ενημέρωση στο νέο λειτουργικό, τότε μπορείς να ακολουθήσεις τα βήματα που θα σου πω:

Αναβάθμιση από macOS Mojave

Άνοιξε το μενού «Ενημέρωση Λογισμικού» στις «Προτιμήσεις Συστήματος» για να βρεις την αναβάθμιση σε macOS Catalina. Κάνε κλικ στο Αναβάθμιση Τώρα και ακολούθησε τις οδηγίες που θα εμφανιστούν στην οθόνη για να ξεκινήσεις την αναβάθμιση.

Αναβάθμιση από μια παλιότερη έκδοση του macOS

Αν ο Mac σου έχει λειτουργικό σύστημα High Sierra (10.13), Sierra (10.12) ή El Capitan (10.11), κάνε αναβάθμιση σε macOS Catalina από το App Store. Αν ο Mac σου έχει λειτουργικό σύστημα Lion (10.7) ή Mountain Lion (10.8), θα πρέπει να κάνεις αναβάθμιση πρώτα σε El Capitan (10.11).

Το μοντέλο του Mac σου μπορεί να αναβαθμιστεί?

Για να γνωρίζεις αν έχεις τη δυνατότητα αναβάθμισης στο νέο λειτουργικό MacOS Catalina, θα πρέπει να έχεις:

  • MacBook (αρχές 2015 ή νεότερα μοντέλα)
  • MacBook Air (μέσα 2012 ή νεότερα μοντέλα)
  • MacBook Pro (μέσα 2012 ή νεότερα μοντέλα)
  • Mac mini (τέλη 2012 ή νεότερα μοντέλα)
  • iMac (τέλη 2012 ή νεότερα μοντέλα)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (τέλη 2013 ή νεότερα μοντέλα)

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram