[How to]: Παίξε ταινίες χωρίς να έχεις Player

Πως μπορείς να παίξεις ταινίες και τραγούδια στον υπολογιστή σου, χωρίς να έχεις Player
Η αλήθεια είναι όσο ζεις και ψαχουλεύεις, μαθαίνεις! Πρόσφατα, μετά από ένα format σε έναν από τους υπολογιστές του dwrean.net, ήθελα να δω κάποια βίντεο offline στον υπολογιστή μου αλλά είχα ξεχάσει να εγκαταστήσω κάποιον player. Έτσι, αφού είχα μπροστά μου το βίντεο, δεν μπορούσα να το ανοίξω.

Δεν ξέρω πως μου ήρθε, έκανα δεξί κλικ στο αρχείο του βίντεο -> «Άνοιγμα με...» και επέλεξα τον Google Chrome. Έπαιξε κανονικότατα το βίντεο με τον ενσωματωμένο player που έχουν πλέον όλοι οι σύγχρονοι browsers. Δεν ξέρω, ενθουσιάστηκα, αν και δεν θα πρεπε, αφού γνώριζα για τη συγκεκριμένη λειτουργία αλλά ποτέ δεν χρειάστηκε να την εφαρμόσω.

Σκέφτηκα λοιπόν, να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου και ίσως σας φανεί χρήσιμο αυτό το tip, κυρίως όσοι έχετε αδύναμα συστήματα και δεν σηκώνουν πολλά-πολλά. Φυσικά, εκτός από βίντεο, μπορείς να ακούσεις και μουσική. Όλα αυτά offline, δεν χρειάζεται να είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο για να τρέξει ο Player του browser που χρησιμοποιούμε.

σ.σ: Ακόμα μία λειτουργία που εντόπισα στον player του Google Chrome, είναι πως αν κάνεις δεξί κλικ στο βίντεο την ώρα που παίζει και επιλέξεις τη λειτουργία Picture in picture, ο player αποδεσμεύεται από τον browser και μπορείς να τον μετακινήσεις όπου θέλεις στην επιφάνεια εργασίας και ταυτόχρονα να ασχολείσαι με κάτι άλλο ενώ βλέπεις βίντεο.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram