[18/01]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και το Διαδικτύου

Σαν σήμερα στην τεχνολογία
Οι Jerry Yang και David Filo ήταν μεταπτυχιακοί φοιτητές ηλεκτρολόγων μηχανικών στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όταν δημιούργησαν έναν δικτυακό τόπο που ονομάζονταν «Jerry and David's Guide to the World Wide Web». Ο ιστότοπος αυτός ήταν κατάλογος άλλων ιστότοπων, οργανωμένων ιεραρχικά. Τον Μάρτιο του 1994, o κατάλογος αυτός μετονομάστηκε σε «Yahoo!» και εξελίχθηκε σε μια μηχανή αναζήτησης που παρείχε στους χρήστες τη δυνατότητα πλοήγησης μέσω του Internet.




Το domain name «yahoo.com» καταχωρήθηκε για πρώτη φορά στις 18 Ιανουαρίου 1995. Το όνομα Yahoo προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων «Yet Another Hierarchical Officious Oracle», αλλά οι δημιουργοί του, Filo και Yang, αναφέρουν πως το επέλεξαν από το όνομα κάποιων φανταστικών πλασμάτων (Γιαχού) στο τέταρτο μέρος του βιβλίου του Τζόναθαν Σουίφτ, «Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ», τα οποία περιγράφονται ως «αγενείς, απλοϊκά και άξεστα».

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram