Empty Folder Cleaner - Καθαρισμός της μνήμης του κινητού από άδειους φακέλους


Android empty folder cleaner free app

Σίγουρα όσοι έχετε συνδέσει το smartphone σας σε υπολογιστή ή έχετε χρησιμοποιήσει κάποιον file explorer, θα έχετε δει πως αυτό περιέχει δεκάδες άδειους φακέλους. Αυτοί προέρχονται είτε από εφαρμογές που έχετε σβήσει είτε τους έχετε φτιάξει οι ίδιοι, χωρίς να το έχετε καταλάβει. Έτσι αν χρησιμοποιείτε για αρκετό χρονικό διάστημα την ίδια συσκευή, πιθανόν θα έχετε καταλήξει με δεκάδες άχρηστους φακέλους, που το μόνο που προσφέρουν είναι να μας μπερδεύουν και να μας κουράζουν.

Το Empty Folder Cleaner είναι μία απλή δωρεάν εφαρμογή που λύνει αυτό το πρόβλημα και σε αντίθεση με άλλα "ψεύτικα" cleaner apps και εφαρμογές που υπόσχονται να κάνουν γρήγορη την συσκευή μας, είδαμε ότι όντως δουλεύει. Μπορεί να σκανάρει την συσκευή μας για άδειους φακέλους και έπειτα να μας ρωτήσει αν θέλουμε να τους διαγράψει. Ελέγχει την εσωτερική μνήμη, όμως μπορεί να «ψάξει» και την κάρτα μνήμης μας, κάτι που όμως απαιτεί δικαιώματα root. Έπειτα με ένα κλικ οι φάκελοι διαγράφονται.

Ταυτόχρονα, αυτό σκανάρει και φακέλους που έχει δημιουργήσει το ίδιο το λειτουργικό, όμως εδώ είναι αρκετά πιο προσεκτικό, αφού δεν διαγράφει φακέλους που έχουνε μικρά ".nomedia" αρχεία ή ακόμη και κρυμμένα (hidden) αρχεία. Κάτι τέτοιο θα έβλαπτε σοβαρά την συσκευή μας.

Τέλος, ο δημιουργός της εφαρμογής υπογραμμίζει πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσο χρησιμοποιούμε την εφαρμογή και πως ο ίδιος, όπως και εμείς, δεν φέρει καμία ευθύνη για ότι προκύψει.

Έκδοση: 3.5
Μέγεθος: 792ΚΒ
Λειτουργικό σύστημα: Android (4+)
Κατασκευαστής: Fenil Mehta
Πηγή: Google Play
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram