GOV.gr - Περισσότερες από 500 υπηρεσίες του δημοσίου προσβάσιμες απ' όλους

Από απλές εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις μέχρι και ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις θα μπορούν από σήμερα να κάνουν όλοι οι πολίτες της Ελλάδας από το σπίτι τους


Από απλές εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις μέχρι και ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις θα μπορούν από σήμερα να κάνουν όλοι οι πολίτες της Ελλάδας από το σπίτι τους, χάρη στο ξεκίνημα του Gov.gr. Μιας πιλοτικής προσπάθειας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που αποφάσισε να «βγάλει στον αέρα» νωρίτερα από το προγραμματισμένη ημερομηνία λόγω του κορονοϊού.

Εργασίες που έπρεπε να κάνεις πηγαίνοντας ο ίδιος στα ΚΕΠ και σ' άλλες δημόσιες υπηρεσίες, είναι δυνατόν πλέον να τις διεκπεραιώσεις από την άνεση του σπιτιού σου με τους κωδικούς σου στο Taxis. Φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες των υπουργείων, φορέων, οργανισμών και ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου, που παρέχονται ήδη μέσω διαδικτύου.

Συνολικά, μπορούμε να περιηγηθούμε σε 503 διαφορετικές υπηρεσίες οι οποίες χωρίζονται σε 11 κατηγορίες για τη γρηγορότερη εύρεσή τους ή να την αναζητήσετε από τη μηχανή αναζήτησης που ενσωματώνεται στο Gov.gr. Όπως αναφέρει το υπουργείο, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προστίθενται νέες υπηρεσίες.

• Επισκέψου τη σελίδα → GOV.GR


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram