Ο διαδραστικός χάρτης της Microsoft για τον κορονοϊό στα Ελληνικά

χάρτης ελληνικός κορονοϊός microsoft bing

Με την παγκόσμια ανησυχία για τον κορονοϊό να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη η Microsoft θέλησε να παρέχει ακριβή ενημέρωση για την διάδοση της πανδημίας, ώστε να μειωθούν όσο το δυνατότερο τα περιστατικά παραπληροφόρησης. Ο διαδραστικός χάρτης που δημιουργήθηκε είναι πλέον τμήμα της μηχανής αναζήτησής της, δηλαδή του Bing.

Όταν ανοίξουμε την σχετική διεύθυνση θα βρούμε όλα τα στοιχεία που αφορούν την πανδημία. Πόσα άτομα νοσούν αυτή την στιγμή, αριθμός ανθρώπων που έχουν ξεπεράσει τον ιό, αλλά και θάνατοι που αφορούν τον κορονοϊό. Όλα τα παραπάνω είναι κατηγοριοποιημένα και ανά χώρα, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για την πορεία των κρουσμάτων σε κάθε χώρα.

Ο χάρτης ανανεώνεται περίπου ανά ώρα και χρησιμοποιεί τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO),  του US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), αλλά και του European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Τέλος, όλο το περιεχόμενό του είναι στα Ελληνικά, κάτι που κάνει εύκολη την χρήση του από κάθε κάτοικο της χώρας μας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.bing.com/covid

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram