Remote Desktop - Δουλέψτε από το σπίτι με την επίσημη εφαρμογή της Microsoft


απομακρυσμένη εργασία σε υπολογιστή


Δεν είναι λίγα τα άτομα που χρειάζονται πρόσβαση στον υπολογιστή τους ή στα αρχεία τους ακόμη και όταν δεν είναι κοντά σε αυτόν. Αρκετοί μάλιστα ίσως ακόμη και να μπορούσαν να δουλέψουν εξ αποστάσεως, ελέγχοντας τον υπολογιστή που βρίσκεται στον χώρο εργασίας τους μέσα από την άνεση του σπιτιού τους. Υπάρχουν πολλά προγράμματα που ασχολούνται με το remote working, ωστόσο σήμερα θα σας παρουσιάσουμε την επίσημη εφαρμογή της Microsoft.

Το Microsoft Remote Desktop μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδεθούμε απομακρυσμένα σε υπολογιστές που τρέχουν Windows 8/10 Pro ή Enterprise, Windows 7 Professional, Enterprise ή Ultimate, ή ακόμη και οποιαδήποτε έκδοση των Windows Server, νεότερη από το Windows Server 2008. Για να το χρησιμοποιήσουμε πρέπει ο υπολογιστής να είναι ανοιχτός, να είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, να είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Remote Desktop και να έχουμε άδεια για να συνδεθούμε σε αυτόν ως χρήστης. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό βρίσκουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft, εδώ.

Αφού έχουμε τα παραπάνω, αρκεί να κατεβάσουμε το Remote Desktop client, ανάλογα με την συσκευή που επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε για να συνδεθούμε στον υπολογιστή μας. Παρακάτω θα βρείτε τα αντίστοιχα link. Μπορείτε να κατεβάσετε τους client για Android ή iOS, αν επιθυμείτε να συνδεθείτε μέσω κάποιου smartphone ή tablet, ή τις εκδόσεις για Windows και Mac, αν θέλετε να δουλέψετε μέσω υπολογιστή.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS, Windows, macOS
Κατασκευαστής: Microsoft
Πηγή: Google Play, MS Store, App Store
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram