Socratic - Η έξυπνη εφαρμογή της Google που βοηθάει στα μαθήματα μέσω τεχνητής νοημοσύνης

λύσεις για μαθηματικα φυσική γεωμετρία χημεία βιολογία


Σίγουρα οι περισσότεροι μαθητές και φοιτητές χρησιμοποιούν το Google για να βρουν την απάντηση σε κάποιο πρόβλημα που έχουν κολλήσει ή για να μάθουν καλύτερα κάποιο κομμάτι της ύλης. Η Google θέλοντας να κάνει ευκολότερη την ζωή τους, αλλά και να τους προσφέρει παραπάνω εργαλεία, εξαγόρασε την παρακάτω εφαρμογή που δουλεύει με AI, δηλαδή τεχνητή νοημοσύνη.

Ο λόγος για το Socratic, που δανείζεται το όνομα του γνωστού Έλληνα, και υπόσχεται να γίνει ο απόλυτος βοηθός για οποιοδήποτε πρόβλημα. Ο μαθητής ή φοιτητής, πρέπει να βγάλει μία φωτογραφία το πρόβλημά του, ή απλά να το υπαγορεύσει στην εφαρμογή και τότε ο Σωκράτης θα το αναγνωρίσει και θα βρει υλικό που θα βοηθήσει στην λύση του, ή ακόμη και την ίδια την λύση βήμα βήμα, με αναλυτικές εξηγήσεις (π.χ. σε κάποιο μαθηματικό πρόβλημα).

Μέσω της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει σε μαθήματα όπως η άλγεβρα, η γεωμετρία, η βιολογία, η χημεία, η φυσική, η ιστορία ή ακόμη και η γλώσσα. Παράλληλα ο "Σωκράτης" προσφέρει οδηγούς, γραμμένους από ειδικούς, για πάνω από 1000 διαφορετικά προβλήματα, με τος οποίους η μάθηση θα γίνει αρκετά ευκολότερη.

Η εφαρμογή διατίθεται εντελώς δωρεάν για smartphones και tablet με λειτουργικό σύστημα Android και iOS.

Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS
Κατασκευαστής: Google
Πηγή: Google Play, App Store
Συντάκτης του άρθρου: Χιωτέλλης Χρήστος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram