Find Starlink - Δες σε πραγματικό χρόνο τους δορυφόρους Starlink

Δορυφόροι Starlink


Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βλέπουν συχνά μια εκπληκτική σειρά φωτεινών κινούμενων φώτων στον νυχτερινό ουρανό τους. Αυτοί, δεν είναι εξωγήινοι αλλά οι δορυφόροι Starlink του «τρελού» δισεκατομμυριούχου Elon Musk, που εκτοξεύτηκαν από το SpaceX και μοιάζουν με ένα "τρένο" κινητών φώτων αφού στην πραγματικότητα είναι 60 δορυφόροι ο ένας πίσω από τον άλλον.

Με τη δωρεάν εφαρμογή Find Starlink μπορείς να δεις με γυμνό μάτι αυτό το εκπληκτικό θέαμα από την τοποθεσία σου, αφού σε ενημερώνει για την ακριβή ώρα που θα περάσει από πάνω σου! Αρχικά, επιλέγεις την τοποθεσία που είσαι (πχ Θεσσαλονίκη) και πατάς το κουμπί «Find Visible Times» για να σου εμφανίσει τις ώρες που θα μπορείς να δεις του Starlnk δορυφόρους.

Μόλις πριν, από λίγη ώρα, εντόπισα αυτό το καταπληκτικό «τρενάκι» πάνω στον καθαρό ουρανό της Θεσσαλονίκης και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Εκπληκτικό θέαμα. Τι περιμένεις, κατέβασε την εφαρμογή και ενημερώσου για την επόμενη διέλευση των δορυφόρων από την περιοχή σου!

Έκδοση: 2020.04.02.0
Μέγεθος: 5.9 MB
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: cmdr2
Πηγή: Google Play Store
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram