Αποφεύγουμε τα διόδια με τη βοήθεια του Google Maps

αποφυγή διοδίων


Σίγουρα, η αποφυγή διοδίων σε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο μπορεί να μας γλυτώσει αρκετά χρήματα αλλά δεν παύει να είναι μια δύσκολη υπόθεση επειδή δεν γνωρίζουμε τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουμε για να το επιτύχουμε. Το Google Maps έρχεται να μας γλυτώσει από τον κόπο χάρη στο ενσωματωμένο εργαλείο για την αποφυγή διοδίων που διαθέτει.
Όσοι δεν το γνωρίζετε, αφού μπούμε στους χάρτες της Google, αρκεί να ορίσουμε το δρομολόγιο που θέλουμε και μετά να επιλέξουμε το κουμπί «Επιλογές» για να μας εμφανίσει ένα επιπρόσθετο μενού. Εκεί, θα δούμε το κουμπί «Διόδια» όπου επιλέγοντάς το, αναπροσαρμόζεται η διαδρομή στον χάρτη με τα νέα δεδομένα.Όπως θα δείτε, μια διαδρομή με αποφυγή διοδίων είναι ελαφρώς με περισσότερα χιλιόμετρα, άρα πιο μεγάλη σε διάρκεια. Αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει διότι προκειμένου να αποφύγουμε τα διόδια, κάνουμε κάποιες παρακάμψεις που προφανώς είναι πιο μεγάλες σε απόσταση. Τις περισσότερες φορές όμως, αξίζει τον κόπο!

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram