Αποφεύγουμε τα διόδια με τη βοήθεια του Google Maps

αποφυγή διοδίων


Σίγουρα, η αποφυγή διοδίων σε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο μπορεί να μας γλυτώσει αρκετά χρήματα αλλά δεν παύει να είναι μια δύσκολη υπόθεση επειδή δεν γνωρίζουμε τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουμε για να το επιτύχουμε. Το Google Maps έρχεται να μας γλυτώσει από τον κόπο χάρη στο ενσωματωμένο εργαλείο για την αποφυγή διοδίων που διαθέτει.


αποφυγή διοδίων με το Google Maps


Όσοι δεν το γνωρίζετε, αφού μπούμε στους χάρτες της Google, αρκεί να ορίσουμε το δρομολόγιο που θέλουμε και μετά να επιλέξουμε το κουμπί «Επιλογές» για να μας εμφανίσει ένα επιπρόσθετο μενού. Εκεί, θα δούμε το κουμπί «Διόδια» όπου επιλέγοντάς το, αναπροσαρμόζεται η διαδρομή στον χάρτη με τα νέα δεδομένα.

αποφυγή διοδίων με το Google Maps


Όπως θα δείτε, μια διαδρομή με αποφυγή διοδίων είναι ελαφρώς με περισσότερα χιλιόμετρα, άρα πιο μεγάλη σε διάρκεια. Αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει διότι προκειμένου να αποφύγουμε τα διόδια, κάνουμε κάποιες παρακάμψεις που προφανώς είναι πιο μεγάλες σε απόσταση. Τις περισσότερες φορές όμως, αξίζει τον κόπο!

Τέλος, πιο κάτω σου δείχνω με screenshots τη διαδικασία ενεργοποίησης των διοδίων για κινητά τηλέφωνα που έχουν εγκατεστημένο το Google Maps. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να ανοίξεις την εφαρμογή, να επιλέξεις τον προορισμό σου και να πατήσεις τις τρεις τελίτσες πάνω δεξιά. Τα υπόλοιπα στα δείχνω: 

αποφυγή διοδίων με το Google Maps


αποφυγή διοδίων με το Google Maps



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal