Qwant - Η ευρωπαϊκή μηχανή αναζήτησης που σέβεται την ιδιωτικότητά μας


αντίπαλος της google ευρωπαική μηχανή αναζήτησης
Το Qwant είναι μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές μηχανές αναζήτησης που έχουν δικό τους indexing engine. Αυτό ιδρύθηκε το 2013 και από τότε μέχρι σήμερα έχει την βάση του στην Γαλλία. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που διαθέτει απέναντι στους μεγάλους ανταγωνιστές, Google και Bing, είναι πως δεν καταγράφει την συμπεριφορά των χρηστών του. Έτσι οι προτάσεις του παραμένουν ίδιες όποιος και αν πραγματοποιήσει την αναζήτηση.

Φυσικά, το Qwant δεν έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από την μηχανή αναζήτησης της Google, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι παρατημένο. Καθημερινά γίνονται σε αυτό πάνω από 10 εκατομμύρια αναζητήσεις και το επισκέπτονται περισσότερα από 50 εκατομμύρια άτομα τον μήνα. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την μηχανή αναζήτησης που στράφηκε η Huawei, μετά την "μεγάλη" μάχη με την Google και την αμερικανική κυβέρνηση.

Για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο Qwant μπορείτε να επισκεφθείτε την ίδια την ιστοσελίδα του, ή να κατεβάσετε τις αντίστοιχες εφαρμογές για Android και iOS. Παράλληλα, μπορείτε να ρυθμίσετε το Qwant ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για όλους τους browser που χρησιμοποιείτε.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.qwant.com

Συντάκτης του άρθρου:Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram