Firefox Monitor - Ελέγχουμε μέσω email αν έχουμε διαρροή των δεδομένων και των κωδικών μας στο διαδίκτυο

ελεγχος διαρροής στοιχείων μας

To Firefox Monitor είναι ένα νέο δωρεάν εργαλείο που ανέπτυξε η Mozilla για να προστατεύσει τα δεδομένα μας. Πρόκειται για μία ιστοσελίδα, στα ελληνικά, στην οποία εισάγουμε το email μας και έπειτα αυτή εμφανίζει αν αυτό έχει συσχετιστεί με κάποια διαρροή δεδομένων. Διαρροές δεδομένων συνήθως έχουμε από επιθέσεις χάκερ σε διάφορες ιστοσελίδες ακόμη και δημοφιλής.

Το Firefox Monitor μπορεί να μας ειδοποιήσει για διαρροές από το 2007 και έπειτα, ενώ κάνει την ζωή εύκολη σε όσους έχουν πολλά email. Όταν εισάγουμε το mail μας, τότε αυτό θα βρει σε ποια διαρροή είχαμε "συμμετάσχει" και θα μας πει τι ακριβώς είχε διαρρεύσει.

διαρροή κωδικών και email IP adress


Σε βαριές περιπτώσεις όπου έχουμε διαρροή κωδικών, καλό θα ήταν να αλλάξουμε τον κωδικό μας σε όσες υπηρεσίες έχουμε τον ίδιο, ενώ σε απλές περιπτώσεις όπως διαρροή διευθύνσεων email ή αριθμού τηλεφώνου, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, αλλά δεν πρέπει και να πανικοβληθούμε καθώς είναι συχνό.

Τέλος, αν εγγραφούμε στην υπηρεσία, αυτή μπορεί να μας ενημερώνει για κάθε νέα διαρροή που εμπλεκόμαστε.

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram