[How to]: Φτιάχνουμε δωρεάν σύστημα κρατήσεων/ραντεβού για κάθε επιχείρηση μέσω Facebook

πως να κρατάω ηλεκτρονικά ραντεβού με πελάτες

Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις (κομμωτήρια, αισθητικοί, λογιστές κ.α.) που θα ήθελαν να στήσουν ένα online σύστημα κρατήσεων ραντεβού για τις υπηρεσίες τους. Το παραπάνω βοηθάει αρκετά στην "περίεργη" εποχή που ζούμε με το νέο άνοιγμα των καταστημάτων, ενώ σε βάθος χρόνου ίσως βοηθήσει στην αποδοτικότητά μας. Φυσικά, το κόστος δημιουργίας μιας ιστοσελίδας είναι σημαντικό, όμως σήμερα θα δούμε έναν νέο και δωρεάν τρόπο να φτιάξουμε κάτι παρόμοιο, μέσω της σελίδας της επιχείρησής μας στο Facebook.

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε την δυνατότητα ραντεβού στην σελίδα που είστε διαχειριστής. Στη σελίδα σας θα βρείτε και θα πατήσετε στο μπλε κουμπί (πάνω δεξιά και σχεδόν δίπλα από το κουμπί κοινοποίηση).



Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή "Κλείσιμο ραντεβού ή πραγματοποίηση κράτησης".


Έπειτα θα επιλέξετε "Κάντε κράτηση τώρα" και "Ραντεβού στο Facebook". Αν επιλέξετε "'Εναρξη ρύθμισης" οι πελάτες θα βλέπουν πότε έχετε χώρο για ραντεβού. Τότε θα πρέπει να ρυθμίσετε τις ώρες και τις ημέρες που είστε διαθέσιμοι.




Επίσης, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε αν θέλετε να εγκρίνεται τα ραντεβού και το περιθώριο ειδοποίησης όπως επίσης και αν οι πελάτες σας θέλετε να λαμβάνουν υπενθυμίσεις για το ραντεβού τους.


Αν για κάποιο λόγο θέλετε να αλλάξετε κάποια ρύθμιση, αυτό θα γίνει μέσα από την επιλογή "Ρυθμίσεις για ραντεβού", μέσα στο μενού "Ραντεβού" που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας σας.



Αν στο προηγούμενο βήμα είχατε επιλέξει οι πελάτες σας να μην βλέπουν τις διαθέσιμες ώρες για ραντεβού, τότε η καταχώρηση του ραντεβού θα γίνεται από εσάς με μη αυτόματο τρόπο. Για να γίνει αυτό, θα πάμε πάλι στην καρτέλα "Ραντεβού" της σελίδας μας και έπειτα θα πατήσουμε "Προσθήκη Ραντεβού". Εκεί εισάγετε τις λεπτομέρειες για το ραντεβού.

Για να εμφανιστούν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού σας, αρκεί να επισκεφθείτε την καρτέλα "Ραντεβού" στο πάνω μέρος της σελίδας σας. Από εκεί μπορείτε να στείλετε και μήνυμα σε κάποιον πελάτη, σε περίπτωση που προέκυψε κάτι με το ραντεβού του.


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram