Messenger Rooms - Τα δωμάτια είναι η απάντηση του Facebook στα Skype, Zoom και Google Duo


νέα λειτουργεία facebook τηλεδιάσκεψη βιντεοκλήση

Το Facebook διέθεσε πριν λίγες ημέρες στην χώρα μας το νέο του χαρακτηριστικό με όνομα Δωμάτια ή Rooms. Πρόκειται για μία απάντηση στις γνωστές εφαρμογές βιντεοκλήσεων και τηλεδιασκέψεων, όπως τα Skype, Zoom, Google Duo και πάρα πολλές άλλες.Το συγκεκριμένο είδος εφαρμογών έχει τεράστια άνθιση τους τελευταίους μήνες εξαιτίας του κορονοϊού και των μέτρων που έχουν πάρει αρκετές εταιρίες, έτσι ο κολοσσός των social media δεν μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Το χαρακτηριστικό που κάνει το Messenger Rooms να ξεχωρίζει είναι πως αφού δημιουργήσετε ένα δωμάτιο, μπορείτε να "βάλετε" σε αυτό οποιονδήποτε. Ακόμη και αν το άτομο αυτό δεν έχει λογαριασμό στο Facebook, μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο μέσω ενός συνδέσμου, αν τον ανοίξει από κινητό ή υπολογιστή. Παράλληλα ο δημιουργός του δωματίου μπορεί να το κάνει share απευθείας σε φίλους, ομάδες, σελίδες ή εκδηλώσεις που συμμετέχει.

Ο δημιουργός του δωματίου έχει απόλυτο έλεγχο όσον αφορά τις ρυθμίσεις και τους συμμετέχοντες, έτσι μπορεί να αποκλείσει χρήστες που ίσως δημιουργούν πρόβλημα. Για να ξεκινήσετε ένα δωμάτιο θα χρειαστεί είτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Facebook, είτε μέσω της εφαρμογής του Messenger για Android και iOS. Η εταιρία σύντομα θα φέρει τα δωμάτια με ενημέρωση στις εφαρμογές των Instagram και What's App.

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram