Πως μετατρέπουμε χειρόγραφα κείμενα σε ηλεκτρονική επεξεργάσιμη μορφή

Μετατροπή χειρόγραφων κειμένων σε ηλεκτρονική μεορφή με του Google Lens


Μια πολύ χρήσιμη λειτουργία υπάρχει στην εφαρμογή Google Lens για Android συσκευές, με την οποία μπορείς να φωτογραφήσεις ένα χειρόγραφο κείμενο από το κινητό σου και να το αντιγράψεις στον υπολογιστή σου ώστε να είναι επεξεργάσιμο σε ηλεκτρονική μορφή. 

Αρχικά, για να χρησιμοποιήσεις αυτή τη λειτουργία θα πρέπει να έχεις εγκατεστημένο το Google Chrome στο κινητό σου και φυσικά το Google Lens.  Επίσης, θα πρέπει να είσαι συνδεδεμένος στον ίδιο λογαριασμό Google στο smartphone και τον υπολογιστή. 

Τα βήματα

Η συνέχεια είναι πολύ απλή: Ανοίγουμε το Google Lens, στρέφουμε την κάμερα στο χειρόγραφο κείμενο και το επιλέγουμε. Πατάμε στην αντιγραφή στον υπολογιστή (Copy to Computer) και μόλις αντιγράψαμε το χειρόγραφο στο clipboard του υπολογιστή μας όπου με μια επικόλληση σε οποιοδήποτε έγγραφο, θα έχουμε έτοιμο το κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή. Δείτε στο παρακάτω gif, πόσο εύκολη είναι η διαδικασία. 




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal