Pencil2D - Εύχρηστο και ελαφρύ πρόγραμμα για δημιουργία δισδιάστατων animation

πρόγραμμα δημιουργίας animation δωρεάν windows mac linux

To Pencil 2D είναι ένα φανταστικό δωρεάν πρόγραμμα ανοικτού κώδικα που απευθύνεται σε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες γραφίστες και σκιτσογράφους. Σκοπός του είναι η εύκολη δημιουργία animation, μέσα από δικά μας σχέδια, τα οποία έχουμε ζωγραφίσει στο περιβάλλον του. Η άδεια χρήσης του μας επιτρέπει ακόμη να το χρησιμοποιήσουμε και για εμπορικούς σκοπούς, δηλαδή για δημιουργία έργων που θα επιφέρουν κέρδος.

Το απλό περιβάλλον του και η ευκολία χρήσης των εργαλείων του είναι δύο από τα πιο δυνατά του σημεία. Παράλληλα αυτό επιτρέπει την γρήγορη εναλλαγή ανάμεσα στην δημιουργία διανυσμάτων (vector) και χρωματισμού, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία ή να πραγματοποιήσετε διορθώσεις. Τέλος, αυτό διατίθεται σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες, από Windows και Mac OS, μέχρι Linux και FreeBSD.

Μέσω του παρακάτω συνδέσμου θα μπορέσετε να κατεβάσετε την κατάλληλη έκδοση ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας.

Έκδοση: 0.6.4
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα το λειτουργικό
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Mac OS, Linux
Κατασκευαστής: pencil2d
Πηγή: pencil2d.org
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram