This Person Doesn't Exist - Εντυπωσιακή εφαρμογή με φωτογραφίες ατόμων που δεν υπάρχουν

περίεργη ιστοσελίδα site thispersondoesn'texist fake images

Στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει αρκετά περίεργα πράγματα και ιστοσελίδες και σήμερα θα δούμε μία από αυτές. Ο λόγος για το εντυπωσιακό Thispersondoesntexist.com ή στα Ελληνικά: «αυτός ο άνθρωπος δεν υπάρχει». Επισκεπτόμενοι την παραπάνω ιστοσελίδα, θα συναντήσουμε τη φωτογραφία ενός ατόμου, το οποίο με κάθε ανανέωση θα είναι διαφορετικό.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως το άτομο αυτό δεν υπάρχει. Η γυναίκα, ο άντρας, το παιδί ή ο ηλικιωμένος που μόλις είδατε, δεν είναι πραγματικό πρόσωπο. Φυσικά, για όλα υπάρχει μία εξήγηση. Η συγκεκριμένη σελίδα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παράγει φωτογραφίες ανθρώπων που μοιάζουν με αληθοφανείς.

Το This Person Doesn't Exist αποτελεί δημιούργημα του Philip Wang, μηχανικού λογισμικού της Uber, και έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη γνωστή Nvidia. Τα πορτραίτα ατόμων που δεν υπάρχουν είναι ατελείωτα και μάλιστα αρκετοί δε θα καταλάβουν πως πρόκειται για φωτογραφίες μη υπαρκτών προσώπων.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: thispersondoesnotexist.com/

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram