[Τι Σημαίνει]: Διανομή Linux

Διανομές Linux
Μια διανομή Linux δεν είναι κάτι διαφορετικό από ένα λειτουργικό σύστημα για τους υπολογιστές μας. Όπως τα Windows και τα MacOS έτσι και η διανομή Linux. Οι διαφορές όμως είναι πως μπορούμε να βρούμε πολλές διαφορετικές διανομές Linux για κάθε γούστο και για κάθε ειδικό σκοπό, όπως κι ότι είναι εντελώς δωρεάν για να το εγκαταστήσει και να χρησιμοποιήσει κάποιος.

Περιηγήσου στη κατηγορία Linux Corner για να βρεις ενδιαφέροντα προγράμματα και διανομές Linux, όπως και στα δωρεάν μαθήματα Linux για να εντρυφήσεις ακόμα περισσότερο. 

Οι διανομές βασίζονται στον πυρήνα του Linux (Kernel) και πλέον, εδώ και χρόνια, υπάρχουν εύπεπτα γραφικά περιβάλλοντα για να περιηγηθούμε και να εργαστούμε στο λειτουργικό, πράγμα που το κάνει πολύ εύκολο για οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί μαζί του.

Εδώ σας αφήνω για να παρακολουθήσουμε ένα ενδιαφέρον βίντεο από το Ελληνικό κανάλι στο Youtube «MyLinux» που κάνει μια ωραία εισαγωγή στις διανομές Linux:




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram