Distrotest - Δοκίμασε 300 διανομές linux μέσα από browser σε ελάχιστο χρόνο

ποια διανομή να εγκαταστήσω; Ubuntu Mint Fedora Xubuntu

Θέλετε να δοκιμάσετε διάφορες διανομές Linux αλλά βαριέστε το κατέβασμα και την εγκατάσταση κάθε διανομής; Θέλετε να συγκρίνετε γρήγορα, πολλές διανομές; Τότε το DistroTest είναι η ιστοσελίδα που πάντα ψάχνατε.

Το DistroTest έχει μία τεράστια λίστα με περίπου 300 διανομές Linux, τις οποίες μπορούμε να τρέξουμε μέσα στον browser μας με ένα μόνο κλικ. Ανάμεσά τους, βρίσκονται όλες οι γνωστές διανομές, αλλά και αρκετές πιο σπάνιες ή δυσεύρετες. Έπειτα μεταφερόμαστε στο πραγματικό περιβάλλον της, στο οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία της, να εγκαταστήσουμε προγράμματα(μέσω CD και όχι διαδικτύου), να απεγκαταστήσουμε προγράμματα, να σβήσουμε όποιο αρχείο θέλουμε, να πειράξουμε system files ή ακόμη και να κάνουμε format τον σκληρό δίσκο.

Στην πράξη οι server της ιστοσελίδας τρέχουν πολλά virtual machines, τα οποία εμείς χρησιμοποιούμε για να δούμε κάθε διανομή. Όλη η διαδικασία γίνεται γρήγορα, χωρίς καμία εγκατάσταση, ενώ τις περισσότερες ώρες τις ημέρας οι server έχουν ελεύθερο χώρο για όλους.


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: distrotest.net

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram