Virus Total: Η σελίδα που ελέγχει αρχεία και συνδέσμους για ιούς δωρεάν

Virus Total



Η σελίδα Virus Total αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την εργαλειοθήκη μας, καθώς μας δίνει την δυνατότητα να ελέγξουμε για κακόβουλο λογισμικό οποιαδήποτε αρχείο ή URL (υπερ-σύνδεσμο) χωρίς να χρειάζεται να έχουμε κάποιο anti-virus εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας.

Αν θέλετε να ελέγξετε κάποιο αρχείο ή URL μέσω της συγκεκριμένης σελίδας, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ανεβάσετε και το Virus Total θα "τρέξει" τον έλεγχο χρησιμοποιώντας δικά του anti-virus και άλλα προγράμματα. Συνολικά, ελέγχει το αρχείο ή το URL με πάνω από 70 Antivirus. 

Μετά το πέρας του ελέγχου, ο οποίος μπορεί να διαρκέσει και μερικά λεπτά -αναλόγως του μεγέθους του αρχείου- τότε η σελίδα θα βγάλει και θα σας παρουσιάσει ένα πόρισμα σχετικά με την καταλληλότητα του αρχείου ή URL που ανεβάσατε. Αρκετά απλό και εύχρηστο πρόγραμμα που σίγουρα θα μας φανεί χρήσιμο σε μία ώρα έκτακτης ανάγκης.

Σελίδα: Virus Total

Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram