[How to]: Διορθώνουμε τους ακαταλαβίστικους χαρακτήρες στα Windows

Διορθώνουμε ακαταλαβίστικους χαρακτήρες στα Windows 10


Αν έχεις συναντήσει πρόβλημα με τις Ελληνικές γραμματοσειρές σε προγράμματα που διαθέτουν την Ελληνική γλώσσα στο μενού τους, τότε χρησιμοποιείς παλιό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε πριν υιοθετηθεί το διεθνές πρότυπο Unicode, το οποίο στοχεύει σε μια ενιαία κωδικοποίηση όλων των συστημάτων γραφής που χρησιμοποιούνται στον πλανήτη.

Συνήθως, το πρόβλημα είναι να σου εμφανίζονται αλαμπουρνέζικα τα γράμματα, πράγμα που αχρηστεύει το λογισμικό που χρησιμοποιείς διότι δεν μπορείς να το κατανοήσεις.
Στα Windows 10 (και στα Windows 11) υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα και βρίσκεται μέσα στις ρυθμίσεις. Οπότε, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα και ελπίζω το πρόβλημά σου να λυθεί:


Διορθώνουμε ακαταλαβίστικους χαρακτήρες στα Windows 10


Ανοίγουμε τις ρυθμίσεις του υπολογιστή και πηγαίνουμε:  «ώρα και γλώσσα» -> «Περιοχή και γλώσσα». Πατάμε το «Ρυθμίσεις διαχείρισης γλώσσας».



Διορθώνουμε ακαταλαβίστικους χαρακτήρες στα Windows 10


Στη συνέχεια, επιλέγουμε την καρτέλα «Διαχείριση» (Administrative) και πατάμε το κουμπί «Αλλαγή τοπικών ρυθμίσεων συστήματος» (Change system locale).
Στο νέο παράθυρο επιλέγουμε γλώσσα «Ελληνικά (Greek)» και πατάμε το «ΟΚ» για να αποθηκευτούν οι αλλαγές μας.


Διορθώνουμε ακαταλαβίστικους χαρακτήρες στα Windows 10


Αυτό ήταν, τόσο εύκολο! Υπάρχει περίπτωση να σου ζητηθεί να κάνεις επανεκκίνηση τον υπολογιστή. Αφού τελειώσεις, είσαι έτοιμος να απολαύσεις το πρόγραμμα σε κανονικότατα ελληνικά!

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal