Firefox Android - Οι πολυάριθμες εκδόσεις του Firefox για Android Smartphones και οι διαφορές τους

firefox browser beta nighlty focus previe versions android smartphones

Μία φίλη της ιστοσελίδας προσπαθώντας να εγκαταστήσει τον Firefox στο νέο της Android τηλέφωνο, έπεσε πάνω σε ένα πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα, στο Google Play υπάρχουν πάρα πολλές εκδόσεις του Firefox, με αποτέλεσμα να μην είναι σίγουρη ποια να εγκαταστήσει.

Με αφορμή την παραπάνω απορία, αλλά και την αναδιοργάνωση που έκανε η ίδια η Mozilla αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τις διαφορές ανάμεσα στις διάφορες εκδόσεις του browser.

Firefox Browser: Η βασική έκδοση του γνωστού περιηγητή. Αυτή είναι και η έκδοση που θα προτείνουμε στους περισσότερους χρήστες, αφού είναι η πιο σταθερή και δύσκολα θα εμφανίσει πρόβλημα.

Firefox Focus: Η Focus έκδοση απευθύνεται σε άτομα που ανησυχούν για την ιδιώτικότητά τους. Στον Firefox Focus μπλοκάρονται διαφημίσεις αλλά και trackers που παρακολουθούν τις κινήσεις του χρήστη. Ταυτόχρονα η περιήγηση γίνεται πάντα σε ανώνυμη περιήγηση.

Firefox για Android Beta: Εδώ έχουμε την Beta έκδοση του Firefox, η οποία αυτή την στιγμή έχει ξαναγραφτεί από την αρχή. Φυσικά αυτό σημαίνει πως ίσως δεν θα έχετε την σταθερότητα της απλής έκδοσης, ωστόσο αρκετοί ίσως το ρισκάρουν για να έχουν μία πιο σύγχρονη εμπειρία. Κάποια πρόσθετα ή επεκτάσεις, ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά.

Firefox Nightly: Για όσους θέλουν να ναι στην πρώτη γραμμή. Μία έκδοση με σχεδόν καθημερινά update, αρκετά bugs, αλλά και πολλές νέες λειτουργίες. Αν είστε προγραμματιστής και θέλετε να βοηθήσετε τον Firefox, ή θέλετε να τρέχετε ότι πιο νέο αυτή είναι η επιλογή για εσάς. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η έκδοση επικοινωνεί με την Mozilla και στέλνει σε αυτή στοιχεία για bugs που συναντάτε.

Firefox Preview Nightly for Developers: H Early Access έκδοση του Firefox Nighly. Την συγκεκριμένη έκδοση θα την προτείνουμε αποκλειστικά σε προγραμματιστές που θέλουν να ασχοληθούν με την ανάπτυξη του Firefox.


Πηγή: Google Play
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram