Greenshot - Το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα για Screenshots

Το καλύτερο πρόγραμμα για Screenshots
Το Greenshot είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για Windows με το οποίο έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε φωτογραφίες (screenshots) οτιδήποτε βλέπουμε στο PC μας, όπως ένα μέρος της επιφάνειας εργασίας για παράδειγμα. Βέβαια, θα μου πεις, αυτό μπορούμε να το κάνουμε και με το πλήκτρο «Print screen» του πληκτρολογίου μας. Συμφωνώ, αλλά αυτό που διαφοροποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα από την απλή φωτογράφιση της οθόνης είναι οι διαφορετικές επιλογές λήψης, όπως είναι η λήψη ολόκληρης της επιφάνεια που βλέπουμε στην οθόνη, συγκεκριμένο επιλεγμένο μέρος, ή ακόμα να «φωτογραφίσουμε» το ενεργό παράθυρο που έχουμε εκείνη τη στιγμή ανοικτό.

Το καλύτερο όμως είναι ο ενσωματωμένος editor που διαθέτει το Greenshot με το οποίο μπορούμε να επεξεργαστούμε τις εικόνες βάζοντας βελάκια, θαμπώνοντας σημεία, βάζοντας αρίθμηση, κόβοντας (crop) την εικόνα εκεί που θέλουμε κ.α.

Επίσης, έχουμε την επιλογή να αποθηκεύσουμε το αποτέλεσμα σε διαφορετικά φορματ εικόνας και να ανεβάσουμε άμεσα το αποτέλεσμα στη γνωστή online υπηρεσία αποθήκευσης εικόνων Imgur. Πολύ βολικό και εύκολο! Το πρόγραμμα «κάθεται» διακριτικά στην μπάρα εργασιών του υπολογιστή και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογή εμφανίζονται οι διαθέσιμες επιλογές.

Έκδοση: 1.2.10.6
Μέγεθος: 1.8 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: getgreenshot.org
Πηγή: getgreenshot.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram