[How to]: Αλλάζουμε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης μας στα Windows 10 για ομαλότερη κίνηση


144hz monitor πως να το συνδέσω

Με τις τιμές στις οθόνες με υψηλό ρυθμό ανανέωσης να έχουν μειωθεί αρκετά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τις προτιμάνε τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αρκετοί πέφτουν στην παγίδα και δεν ρυθμίζουν την οθόνη τους να λειτουργεί στα υψηλά Hz που πλήρωσαν, έτσι παραμένουν στην προεπιλογή των Windows και δεν καταλαβαίνουν ότι κάτι πάει στραβά.

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε τον ρυθμό ανανέωσης μίας οθόνης, φυσικά ανάμεσα στις επιλογές που αυτή υποστηρίζει. Αρχικά θα ξεκινήσουμε πηγαίνοντας στις "Ρυθμίσεις" μέσα από το Μενού Έναρξης.

 


Στο επόμενο βήμα θα επιλέξουμε την κατηγορία "Σύστημα", όπου περιλαμβάνει και τις ρυθμίσεις που αφορούν την οθόνη του υπολογιστή.



Αφού επιλέξουμε την κατηγορία "Οθόνη" θα χρειαστεί να κατέβουμε προς τα κάτω, μέχρι να βρούμε την επιλογή "Σύνθετες ρυθμίσεις οθόνης".


Έπειτα θα χρειαστεί να διαλέξουμε την οθόνη μας (αν έχουμε συνδεδεμένες πολλές) και να κάνουμε κλικ στην επιλογή "Ρυθμίσεις προσαρμογέα οθόνης για την Οθόνη 1".


Αφού γίνει αυτό, στο παράθυρο που θα ανοίξει πάμε στην δεύτερη καρτέλα, με τίτλο "Οθόνη" και εκεί μπορούμε να διαλέξουμε τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης μας.


Στο παράδειγμά μας, βλέπουμε πως η οθόνη μας υποστηρίζει 144Hz και πλέον την ρυθμίσαμε να λειτουργεί σε αυτά.

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram