ΙΕΠ Ιστορική Συλλογή - Μία απίθανη ιστοσελίδα με πάνω από 6.000 παλιά σχολικά βιβλία

παλιά βιβλία σχολίο σχολικα εγχειρίδια


Η ψηφιακή βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του ελληνικού διαδικτύου. Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα βρίσκονται συγκεντρωμένα παλιά σχολικά βιβλία και λοιπά παιδαγωγικά βοηθήματα από το 1858 μέχρι σήμερα.

Αυτή την στιγμή η Ιστορική Συλλογή Σχολικών Εγχειριδίων περιλαμβάνει περισσότερα από 6.000 βιβλία, κάποια πολύ σπάνια και δυσεύρετα. Όταν εισέλθουμε σε αυτή, πέρα από το να διαβάσουμε ένα βιβλίο, μπορούμε να δούμε και διάφορες πληροφορίες για την ιστορία της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με ενδιαφέροντα γραφήματα και επιλογή σημαντικών βιβλίων.

Η παραπάνω ιστοσελίδα είναι ιδανική για όσους θέλουν να βρουν ένα παλιό βιβλίο που ίσως είχανε στο σχολείο, όμως αποτελεί και εργαλείο για όσους θέλουν να ψάξουν ακόμη παλαιότερα βιβλία και να δουν την εξέλιξη της εκπαίδευσης στα σχολεία από το 1850 μέχρι και σήμερα.

Η λειτουργία της αναζήτησης στην σελίδα θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ψάχνεται ή να βρείτε πολλά βιβλία από συγκεκριμένη περίοδο ή είδος.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: e-library.iep.edu.gr

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram