MSI Afterburner - Το απόλυτο πρόγραμμα για να αυξήσετε τις επιδόσεις της κάρτας γραφικών σας



Το MSI Afterburner είναι ίσως το πιο γνωστό και ισχυρό πρόγραμμα για overclock σε κάρτες γραφικών και μάλιστα διατίθεται εντελώς δωρεάν. Τι είναι το overclock; Η αύξηση της ταχύτητας του πυρήνα ή της μνήμης της κάρτας γραφικών, με αποτέλεσμα καλύτερες επιδόσεις.

Φυσικά, για να επιτευχθεί αυτό, θα χρειαστεί να αυξήσουμε και την τάση του ρεύματος που χρησιμοποιεί ο πυρήνας, αλλά και να κάνουμε τις ανάλογες ρυθμίσεις στους ανεμιστήρες της κάρτας για να αντιμετωπιστεί η μεγαλύτερη θερμοκρασία. Το MSI Afterburner είναι η απόλυτη επιλογή για την παραπάνω διαδικασία και το πρόγραμμα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι που ασχολούνται με το "άθλημα". Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό μπορεί να λειτουργήσει με οποιαδήποτε κάρτα, Nvidia ή AMD, χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι κατασκευασμένη από την MSI.

Εκτός των παραπάνω, με το Afterburner μπορούμε να κάνουμε και downclock, δηλαδή να ρίξουμε το ρεύμα και την ταχύτητα της κάρτας μας, ώστε αυτή να είναι πιο δροσερή και να καταναλώνει λιγότερο ρεύμα.

Όπως θα καταλάβατε, μιλάμε για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε προχωρημένους χρήστες, αφού κάθε αλλαγή μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην κάρτα η τον υπολογιστή σας.

Έκδοση: Stable/Beta
Μέγεθος: 48MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: MSI
Πηγή: msi.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram