Προγραμματισμός αυτόματης αποστολής email

Προγραμματισμός αποστολής email


Σήμερα, θα μιλήσουμε για προγραμαμματισμό αποστολής Email μέσω της γνωστής πλατφόρμας της Google, το Gmail. Αν θέλουμε να προγραμματίσουμε ένα email για να σταλεί αυτόματα σε μελλοντική ημερομηνία, το Gmail διαθέτει ενσωματωμένο εργαλείο γι' αυτό τον σκοπό και δε χρειάζεται να καταφύγουμε σε τρίτες υπηρεσίες και εφαρμογές. 

Τα βήματα είναι εύκολα και πολύ απλά: 

• Ανοίγουμε το gmail και ακολουθούμε την κανονική διαδικασία αποστολής email. Δηλαδή, πατάμε το κουμπί «Σύνταξη» που βρίσκεται πάνω αριστερά. 




• Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί γράφουμε το κείμενο, πληκτρολογούμε το email του παραλήπτη και με λίγα λόγια ετοιμαζουμε το email για αποστολή. 

• Στο κουμπί «Αποστολή», υπάρχει ένα βελάκι που αν το πατήσουμε θα εμφανιστεί η επιλογή «προγραμματισμός αποστολής»





• Πατάμε το κουμπί «προγραμματισμός αποστολής» και εμφανίζεται μπροστά μας ένα ημερολόγιο για να ορίσουμε την ακριβή ημερομηνία και ώρα που θέλουμε να στείλουμε το email. 




• Αφού το προγραμματίσουμε, αυτόματα το email θα μπει στον φάκελο «προγραμματισμένα» στην αριστερή στήλη της πλατφόρμας του Gmail και θα περιμένει ανυπόμονα την ημερομηνία που του ορίσαμε για να σταλεί! 




Εύκολο ε; Αν και αρκετοί μέχρι τώρα δεν γνωρίζατε τη διαδικασία, τώρα έχετε μια γνώση παραπάνω. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram