Meter.net - Μία γνωστή ιστοσελίδα για μέτρηση της ταχύτητας της σύνδεσής μας στο ίντερνετ

meter.net speedtest ιστοσελίδα για μέτρηση ταχύτητας της σύνδεσής μας


To Meter.net είναι μία ιστορική ιστοσελίδα καθώς βρίσκεται online από το 2001. Η δουλειά της είναι αρκετά απλή και χρήσιμη, αφού μας επιτρέπει να μετρήσουμε την ταχύτητα της γραμμής μας.

Αφού επιλέξουμε τον server που θέλουμε να συνδεθούμε, ή αφήνοντας τον προεπιλεγμένο, τότε αρκεί να πατήσουμε Start Test και η εφαρμογή θα μετρήσει την ταχύτητά μας. Έτσι θα βρούμε την ταχύτητα Download, δηλαδή το πόσο γρήγορα κατεβάζουμε κάτι, την ταχύτητα για upload δηλαδή το πόσο γρήγορα ανεβάζουμε πακέτα, και το ping, τον ελάχιστο χρόνο της επικοινωνίας μας με τον server. 

Η εφαρμογή προσφέρει και κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία όπως πόση ώρα θα μας πάρει να κατεβάσουμε ένα αρχείο ήχου ή μία ταινία σε DVD. Παράλληλα στην καρτέλα stats βλέπουμε αναλυτικά στατιστικά για τις συνδέσεις στην χώρα μας. Τέλος στην αρχική σελίδα βλέπουμε τον παγκόσμιο μέσο όρο ταχύτητας, ο οποίος μάλιστα είναι αρκετά υψηλότερος από ότι περιμέναμε!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: meter.net


Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram