MicSwitch - Δωρεάν πρόγραμμα για έλεγχο του μικροφώνου του υπολογιστή μέσα από συντόμευση

micswitch mute unmute button hotkey συντόμευση

Σήμερα υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές που χρησιμοποιούν το μικρόφωνο του υπολογιστή μας. Από το Skype, το Discord και το TeamSpeak, μέχρι τα chat των παιχνιδιών ή της βιντεοκλήσεις μέσω Facebook στον browser. Κάθε εφαρμογή έχει τον δικό της τρόπο να χειρίζεται το μικρόφωνο μας και φυσικά διαφορετικό πλήκτρο σίγασης ή συνδυασμό πλήκτρων.

Το παραπάνω λύνεται αν το μικρόφωνό μας έχει κάποιο φυσικό κουμπί για σίγαση ή μέσω μίας τρίτης εφαρμογής όπως το MicSwitch. Το MicSwitch είναι μία δωρεάν εφαρμογή ανοικτού κώδικα για Windows, με κύρια λειτουργία της να είναι ο έλεγχος του μικροφώνου του υπολογιστή μας. Μας επιτρέπει να αντιστοιχήσουμε σε οποιοδήποτε πλήκτρο την σίγαση και την ενεργοποίηση του μικροφώνου και έπειτα να το χρησιμοποιήσουμε σε κάθε εφαρμογή.

Ταυτόχρονα, μπορούμε να ρυθμίσουμε μία ηχητική ειδοποίηση για το άνοιγμα και το κλείσιμο του μικροφώνου μας. Εκτός από αυτό, υπάρχει η δυνατότητα προβολής ενός παραμετροποιήσιμου παραθύρου πάνω από άλλες εφαρμογές, ακόμη και όταν αυτές τρέχουν σε πλήρη οθόνη. Η εφαρμογή μπορεί να διαχειριστεί πολλά μικρόφωνα συνδεδεμένα στον ίδιο υπολογιστή, ενώ μπορεί να λειτουργήσει ως push-to-talk, δηλαδή να ενεργοποιεί το μικρόφωνό μας για όσο χρόνο κρατάμε πατημένο ένα πλήκτρο.

Έκδοση: 0.118
Μέγεθος: 10.2MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: Dmitry Farafonov
Πηγή: github.com/iXab3r
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram