Πολλές επιφάνειες εργασίας στα Windows 10

Πολλές επιφάνειες εργασίας στα Windows 10

Πριν την έλευση των Windows 10, η προσθήκη πολλών επιφανειών εργασίας στον υπολογιστή ήταν προνόμιο των Linux διανομών. Σήμερα, στα Windows 10 υπάρχει ενσωματωμένη αυτή η επιλογή και μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε όσες (επιφάνειες) θέλουμε χωρίς περιορισμό. 

Οι πολλές επιφάνειες εργασίας είναι ιδανικές, ώστε να ομαδοποιήσουμε διάφορα εικονίδια (εφαρμογών) που θέλουμε να βλέπουμε σε ξεχωριστές επιφάνειες και να μην μπλέκονται μεταξύ τους όπως και να έχουμε διαφορετικά ανοικτά παράθυρα σε κάθε επιφάνεια εργασίας.

Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι απλό και γρήγορο: 



• Στη γραμμή εργασιών, επέλεξε Προβολή εργασιών ή πάτα το συνδυασμό πλήκτρων Windows + Tab. 
• Στην οθόνη εργασιών που θα εμφανιστεί, υπάρχουν όλες τις εφαρμογές που τρέχουν στην εκάστοτε επιφάνεια εργασίας και κάτω δεξιά η επιλογή Νέα Επιφάνεια Εργασίας (New Desktop) με το σύμβολο + ακριβώς από επάνω. Το επιλέγεις και κάτω στο κέντρο θα δεις ότι πλέον υπάρχει μια νέα, δεύτερη, επιφάνεια εργασίας.

• Για να κάνεις εναλλαγή μεταξύ των επιφανειών εργασίας, επέλεξε ξανά Προβολή εργασιών ή χρησιμοποίησε το συνδυασμό πλήκτρων Windows key + Ctrl + Αριστερό βέλος ή Windows key + Ctrl + Δεξί βέλος.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram