[13/09]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν Σήμερα Στην τεχνολογία


• Την 13 Σεπτεμβρίου του 1941 γεννιέται ο αμερικανός μηχανικός και ιατρός, Ed» Roberts,  εφευρέτης ενός πρώιμου προσωπικού υπολογιστή και ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Bill Gates. Μαζί με τον Forrest Mims ίδρυσαν την εταιρεία MITS και κατασκεύασαν τον υπολογιστή Altair 8800.

• Την 13 Σεπτεμβρίου του 1983 η εταιρία Osborne Computer Corporation δηλώνει πτώχευση μόνο δύο χρόνια μετά την παραγωγή του πρώτου φορητού υπολογιστή με ονομασία Osborne I.
Η βιομηχανία των υπολογιστών θεωρεί ότι το «Osborne Effect» «σκότωσε» την εταιρεία, αλλά οφείλεται επίσης σε ανταγωνιστικές πιέσεις και κακοδιαχείριση.

• Την 13 Σεπτεμβρίου του 1985, η Nintendo κυκλοφόρησε το Super Mario Bros, ένα βιντεοπαιχνίδι που σχεδιάστηκε από τον Shigeru Miyamoto για την παιχνιδοκονσόλα Family Computer ή Nintendo Entertainment System (NES).
Η υπόθεση του παιχνιδιού είναι πολύ απλή: Τρέχουμε και κάνουμε άλματα με τον Mario ή τον αδελφό του τον Luigi μέσα από σπηλιές, κάστρα και υπόγειες σωλήνες και προστατευόμαστε από τους συμπαθέστατους εχθρούς.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram