WorkshopX - Μία δωρεάν πλατφόρμα για βιντεοκλήση και συνεργασία ατόμων εξ' αποστάσεως


workshop X online colaboration

Η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε για τα καλά την ζωή μας και επηρέασε πολλές καθημερινές μας συνήθειες και ασχολίες. Ολοένα και περισσότερα άτομα και εταιρίες στρέφονται στο remote working, ή όπως το λέμε στην χώρα μας, στην εργασία εξ' αποστάσεως. Φυσικά, παρά τις ευκολίες που φέρνει η εργασία από το σπίτι, έχει και μειονεκτήματα, με ένα από τα κυριότερα να είναι η επικοινωνία μεταξύ συναδέλφων και φυσικά η συνεργασία.
Το WorkshopX είναι μία online πλατφόρμα που μας δίνει πρόσβαση σε έναν online "πάγκο εργασίας" με τον οποίο συντονιζόμαστε καλύτερα ως μέλη μίας ομάδας. Ο χρήστης επισκέπτεται την ιστοσελίδα και δημιουργεί το δικό του workshop. Στην συνέχεια μοιράζει τον μοναδικό κωδικό στους συναδέλφους του ώστε να έχουν μόνο αυτοί πρόσβαση στο workshop.
Αφού συντονιστούμε όλοι στο ίδιο "δωμάτιο" - workshop, η συνεργασία μπορεί να αρχίσει. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ενεργοποιήσουν κάμερα και μικρόφωνο, ενώ υπάρχουν και κάποια άλλα εργαλεία. Ανάμεσά τους, ο διαμοιρασμός οθόνης, ένα κοινό σημειωματάριο, ένας καμβάς για σχεδίαση ή ακόμη και η δυνατότητα προβολής βίντεο στο YouTube. Εκτός από την επικοινωνία μέσω κάμερας και μικροφώνου, οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να ανταλλάσουν και γραπτά μηνύματα μεταξύ τους.

Το WorkshopX είναι εντελώς δωρεάν για συνεδριάσεις απεριόριστης διάρκειας με συμμετοχή έως και επτά ατόμων.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: workshopx.app

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram