Android Auto - Μετατροπή smartphone σε media center και GPS για το αυτοκίνητό

χρήση smartphone στο αυτοκίνητο πλοήγηση μουσική οθόνη στο αυτοκίνητο σύνδεση
 
Το Android Auto είναι μία δωρεάν εφαρμογή της ίδιας της Google που θα κάνει το αυτοκίνητό σας αρκετά πιο σύγχρονο. Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε πως μπορείτε να την εγκαταστήσετε στο κύριο κινητό σας, είτε σε ένα δεύτερο, για να το έχετε μόνο για αυτή την δουλειά.

Κύρια λειτουργία της εφαρμογής είναι να μετατρέψει το κινητό σας στο απόλυτο hub ψυχαγωγίας για το αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα να είναι και ένα χρήσιμο εργαλείο. Το Android Auto εμφανίζει ένα απλοποιημένο περιβάλλον χρήσης, κατάλληλο για ευκολότερη χρήση στον δρόμο. Μέσα από αυτό, μπορείτε να χειριστείτε την συσκευή σας με φωνητικές οδηγίες για να καλέσετε κάποιον, να απαντήσετε εύκολα σε μία κλήση ή να χρησιμοποιήσετε το Google Assistant.

Παράλληλα, μέσα στο περιβάλλον του Android Auto λειτουργεί πλήρως το Google Maps και μετατρέπεται σε ένα βολικό και αξιόπιστο πρόγραμμα πλοήγησης GPS, με σωστές οδηγίες και πληροφορίες για την κίνηση και την διαδρομή σας. Εκτός αυτού, όπως αναφέραμε ήδη, το Android Auto είναι και το κατάλληλο media center για τα ταξίδια σας στον δρόμο. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο απλοποιημένο περιβάλλον μπορείτε να ανοίξετε εφαρμογές όπως Spotify, Tidal, Amazo nMusix, Deezer και άλλα προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής, ειδήσεων ή podcast.

Η λίστα με τις υποστηριζόμενες εφαρμογές ολοένα και μεγαλώνει. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να φέρεται το αυτοκίνητό σας στο 2020 είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή σε ένα smartphone, ιδανικά να έχετε και μία ενεργή κάρτα sim με δεδομένα, και να τοποθετήσετε την συσκευή σε μία βάση στήριξης για το αυτοκίνητο. Τέλος, κάποια σύγχρονα οχήματα υποστηρίζουν δυνατότητα σύνδεσης του smartphone απευθείας με την εσωτερική τους οθόνη αφής, κάτι που ανεβάζει κατά πολύ την εμπειρία χρήσης.

Σημείωση
: Οι κάτοχοι συσκευών με Android 10 δεν μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή, αφού είναι ενσωματωμένη στην συσκευή τους για απευθείας σύνδεση σε οθόνες αυτοκινήτων. Ωστόσο πρέπει να κατεβάσουν ξεχωριστή εφαρμογή αν θέλουν να τρέξουν το Android Auto στην οθόνη της συσκευής τους. Μπορείτε να βρείτε το Android Auto for Phone Screens στο Google Play Store, ή εναλλακτικά στο APK Mirror.


Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα την συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα την συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android (5.0+)
Κατασκευαστής: Google
Πηγή: Google Play Store
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram