CudaText - Ένας δωρεάν και open source Code Editor για συγγραφή κώδικα

Δωρεάν Code Editor

Το CudaText είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα, γραμμένο στη γλώσσα προγραμματισμού Lazarus το οποίο απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε προγραμματιστές για να γράφουν τον κώδικά τους. Διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός καλού Code Editor που θα κάνει άνετη τη συγγραφή κώδικα όπως και Syntax Highlight για πάνω από 230 γλώσσες μεταξύ των οποίων και οι: C, C++, Javascript, HTML, CSS, PHP, Python, XML κ.α. 

Το CudaText είναι συμβατό με 32bit και 64bit υπολογιστές και ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του είναι πως πρόκειται για Cross Platform πρόγραμμα, δηλαδή διατίθεται για όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα όπως Windows, Mac, Linux και FreeBSD.  Το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος είναι λιτό και γρήγορο ενώ υποστηρίζει Plugins από την γλώσσα Python. 

Για να έχεις πλήρη εικόνα του τι μπορεί να σου προσφέρει το CudaText, ακολούθησε το σύνδεσμο για να διαβάσεις τον πλήρη Wiki που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος. 

Έκδοση: 1.114.0
Μέγεθος: 12.9 MB
Λειτουργικό Σύστημα: Windows / Linux / Mac / FreeBSD
Κατασκευαστής: UVviewsoft
Πηγή: http://uvviewsoft.com/cudatext
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram