Dr. Web Live Disk - Ένα δωρεάν πρόγραμμα που μπορεί να σώσει τον υπολογιστή σου

dr web live disk boot remove virus malware


Όσοι ασχολούνται με υπολογιστές και αφαίρεση ιών από αυτούς, σίγουρα θα έχετε ξανακούσει το όνομα του Dr. Web. Μάλιστα πριν λίγα χρόνια σας είχαμε παρουσιάσει και το δωρεάν anti-virus πρόγραμμα του Dr. Web, το CureIt.

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που ένα ιός έχει κάνει τόσο κακό στο σύστημα μας, που για να καταφέρουμε απλά να μπούμε στα Windows, το καθιστούσε αδύνατο. Σε αυτό το σημείο έρχεται το Live Disk του Dr.Web, για να μας σώσει. Όπως θα καταλάβατε πρόκειται για ένα εργαλείο που θα χρειαστεί να το «κάψουμε» σε CD/DVD ή να δημιουργήσουμε ένα bootable usb stick με αυτό. Όταν ανοίξει ο υπολογιστής μας, πριν ακόμη φορτώσουν τα Windows, θα επιλέξουμε να γίνει boot μέσω αυτού. 

Έπειτα θα μεταφερθούμε σε ένα πολύ λιτό περιβάλλον, μέσα από το οποίο θα σκανάρουμε για ιούς ή malware και θα διαγράψουμε ή θα βάλουμε σε καραντίνα τα μολυσμένα αρχεία. Ταυτόχρονα, μέσω αυτού θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε σημαντικά αρχεία που δεν θέλουμε να χάσουμε σε μία εξωτερική συσκευή, ώστε να προχωρήσουμε με ασφάλεια σε format, σε περίπτωση που το πρόβλημα δεν λύνεται.

Το Dr. Web Live Disk θα σας σώσει από πολλές δύσκολες καταστάσεις, ακόμη και όταν δεν ανοίγουν τα Windows, ωστόσο η χρήση του θέλει προσοχή και καλό θα ήταν να γίνει από άτομα που ξέρουν τι κάνουν ή ακολουθούν πιστά τις εκάστοτε οδηγίες. Μπορούμε να κατεβάσουμε το Dr.Web Live Disk μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του δημιουργού του, από τον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Δείτε ένα χρήσιμο βίντεο:



Έκδοση: 9.0
Μέγεθος: 791 ΜΒ
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: Dr.Web
Πηγή: drweb.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram