Facebook Marketplace - Πουλήστε και αγοράστε αντικείμενα μέσω του ίδιου του Facebook

Facebook marketplace αγγελίες πώληση αγορά μεταχειρισμένα

Τα τελευταία χρόνια το Facebook πρόσθεσε τη δυνατότητα αγοροπωλησιών μεταχειρισμένων ή μη αντικειμένων μέσα από την σελίδα του και την ενότητα Facebook Marketplace. Όπως πάντα, στην Ελλάδα αργήσαμε να το "εμπιστευτούμε" και να αρχίσουμε να το χρησιμοποιούμε, ωστόσο τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότερα άτομα το χρησιμοποιούν.

Η χρήση του είναι αρκετά απλή και μπορεί να γίνει από τον καθέναν, έχοντας μόνο έναν λογαριασμό στο Facebook. Αφού επισκεφθούμε την ενότητα του Marketplace μπορούμε να περιηγηθούμε στις ήδη υπάρχουσες αγγελίες ή να δημιουργήσουμε μία νέα. Η ιστοσελίδα καταλαβαίνει από που έγινε η σύνδεση, διαβάζει την τοποθεσία μας και προτείνει αγγελίες στην ίδια πόλη, όμως υπάρχει η δυνατότητα να ψάξουμε και σε πιο ευρύ κύκλο.

Όπως είναι λογικό οι αγγελίες είναι οργανωμένες σε κατηγορίες. Στο Facebook Marketplace θα βρούμε από αγγελίες για σπίτια και ενοικίαση, μέχρι υπολογιστές, κινητά, κονσόλες, βιντεοπαιχνίδια, παλιά αντικείμενα, φωτογραφικές μηχανές, ρούχα, μέχρι και αυτοκίνητα ή μηχανάκια. Συνήθως ο πωλητής έχει ορίσει την τιμή πώλησης και έχει ανεβάσει φωτογραφίες από το προϊόν, οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του. 

Φυσικά η προσοχή μας είναι απαραίτητη, όπως σε κάθε αντίστοιχη ιστοσελίδα. Τα ραντεβού είναι καλό να γίνονται σε ανοιχτούς χώρους, αν είναι δυνατόν να έχουμε μαζί μας παρέα και ποτέ να μην χρησιμοποιηθεί από ανήλικους.

Επισκεφθείτε την σελίδα: Facebook Marketplace

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram