Genshin Impact: Το δωρεάν JRPG που έκανε πάταγο στην Δύση

Genshin Impact


Mε πάνω από 700 χιλιάδες αξιολογήσεις και 10 εκατομμύρια downloads σε Αndroid και iOS, νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι το ιαπωνικό RPG, Genshin Impact, κατάφερε μέσα σε μερικούς μήνες να κατακτήσει την αγορά της Δύσης.

To Genshin Impact πρόκειται για ένα κλασικό JRPG, με αρκετά καθημερινά objectives που εναλλάσσονται ώστε να μας κρατήσει απασχολημένους για αρκετό καιρό. Από πλευρά gameplay, συστήματος μάχης και αισθητικής, η εταιρεία ανάπτυξης φαίνεται πως έχει εμπνευστεί σε μεγάλο βαθμό από το Legend of Zelda: Breath of the Wild της Nintendo για το Nintendo Switch. Η μόνη ίσως μεγάλη διαφορά μεταξύ τωn δύο τίτλων, έχει να κάνει με το ρόστερ, αφού στο Genshin Impact χειριζόμαστε και εναλλάσσουμε το gameplay μεταξύ πολλών και διαφορετικών χαρακτήρων, σε αντίθεση με το Breath of the Wild, όπου χειριζόμαστε μονάχα τον Link. 

Το παιχνίδι προσφέρεται δωρεάν, τόσο για Android και iOS συσκευές, όσο και για τα PC (μέσω launcher της εταιρείας του, miHoYo Limited και όχι μέσω Steam ή Epic Store) και PS4. Το παιχνίδι υποστηρίζει μάλιστα και cross-play χαρακτηριστικά ανάμεσα σε PC και Android και iOS συσκευές. Αυτό σημαίνει πως κάποιος ο οποίος παίζει το Genshin Impact στο PC, θα μπορεί χωρίς καμία δυσκολία να συνεχίσει το gameplay του με όλα τα save files και χωρίς να χάσει καθόλου πρόοδο από το κινητό του. Δυστυχώς, το cross-play λειτουργεί μόνο για PC και κινητά και όχι για το PS4. 

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το Genshin Impact είναι αρκετά μεγάλο σε διάρκεια, αφού για να ολοκληρώσουμε μόνο το story mode θα χρειαστούμε πάνω από 40 ώρες, ενώ κάποιος που θέλει να κάνει τα πάντα μέσα στο παιχνίδι, θα χρειαστεί πάνω από 150 ώρες!

Έκδοση: Εξαρτάται από την συσκευή
Μέγεθος: Εξαρτάται από την συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android 5.0 και πάνω, iOS 9.0 και πάνω
Κατασκευαστής: miHoYo Limited
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram