Microsoft Remote: Ένα app που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή μας από απόσταση

Microsoft Remote Desktop


Ενώ υπάρχουν πολλά προγράμματα που μας επιτρέπουν να χειριζόμαστε τον υπολογιστή μας από απόσταση μέσω κινητού, στο σημερινό άρθρο θα δούμε αυτό που έχει κατασκευάσει η Microsoft για τα Windows 8, 8.1 και 10.

Ο λόγος για το δωρεάν Microsoft Remote που για να χρησιμοποιήθει πλήρως πρέπει εκτός από το πρόγραμμα για τα PC να κατεβάσουμε και το αντίστοιχο app για Android ή iOS.

Για αρχή οφείλουμε να κατεβάσουμε το Microsoft Remote στον υπολογιστή που θέλουμε να χειριστούμε από απόσταση. Αφού το εγκαταστήσουμε και το «τρέξουμε» το πρόγραμμα θα μας παρουσιάσει το μοναδικό όνομα του υπολογιστή μας και τη διεύθυνση του σέρβερ, τα οποία εμείς θα πρέπει να καταγράψουμε καθώς θα χρειαστεί να τα πληκτρολογήσουμε αργότερα στο app του κινητού.

Η εφαρμογή για κινητά υποστηρίζεται τόσο για Android, όσο και για iOS, οπότε πρέπει να μεταβούμε στο αντίστοιχο ψηφιακό store και να κατεβάσουμε το Microsoft Remote app. Αφού το κατεβάσουμε, μπορούμε πλέον να προσθέσουμε τον υπολογιστή μας στο app χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που καταγράψαμε. 

Το δύσκολο κομμάτι πέρασε, και τώρα το μόνο που μένει είναι να πατήσουμε το connect και η σύνδεση είναι έτοιμη! Τώρα μέσω της οθόνης του κινητού μας μπορούμε να ελέγξουμε τον υπολογιστή μας! Προσοχή όμως, αν κάποιος χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή σας, ενώ εσείς είστε συνδεδεμένοι μέσω κινητού στο Microsoft Remote, τότε η σύνδεση θα «σπάσει!» Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα είναι μεταφρασμένο στην Ελληνική γλώσσα. 

Έκδοση: Eξαρτάται από την συσκευή
Μέγεθος: Eξαρτάται από την συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android 4 και πάνω, iOS 13.0 και πάνω, Windows 8, 8.1,10
Κατασκευαστής: Microsoft
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος

Download (PC)
Download (Android)
Download (iOS)

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram