Δωρεάν Βιβλίο: ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για όλη την οικογένεια

Οδηγός Διατροφής: Δωρεάν βιβλίο

Βρήκαμε έναν εκπληκτικό Οδηγό/βιβλίο Διατροφής για όλη την Οικογένεια, που είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της INTERAMERICAN με το Ινστιτούτο Prolepsis. 
Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο που συγκεντρώνει εμπλουτισμένο και επικαιροποιημένο το περιεχόμενο των τεσσάρων Εθνικών Διατροφικών Οδηγών σε συνοπτική και κατανοητή μορφή. Απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και σε κάθε μέλος της χωριστά. 

Λίγα λόγια από την εισαγωγή του βιβλίου:

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για όλους, σε κάθε στάδιο της ζωής και ιδιαίτερα από την παιδική ηλικία. Ειδικά οι πρώτες 1.000 μέρες της ζωής θεωρούνται οι πιο καθοριστικές, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πολύ ταχύς, ενώ τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα της τροφής διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για τη σωματική ανάπτυξη και ψυχοκοινωνική εξέλιξη των παιδιών. Η υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με συστηματική σωματική δραστηριότητα παραμένει σημαντική σε όλες τις ηλικίες, με ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας, συμβάλλοντας στο να ζούμε καλύτερα και περισσότερο.

Επιγραμματικά, στον Οδηγός Διατροφής θα βρούμε: 

  • Πόσα γεύματα χρειάζεστε την ημέρα
  • Τι προσφέρει η κάθε κατηγορία τροφίμων στον οργανισμό
  • Πώς να υπολογίζετε τις μερίδες ανά ηλικία
  • Πώς θα ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να τρέφονται υγιεινά
  • Τι χρειάζεται να τρώει μια γυναίκα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του μητρικού θηλασμού
  • Τι περιλαμβάνει ένα ενδεικτικό εβδομαδιαίο διαιτολόγιο

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 8.9 MB
Σελίδες: 161
Συγγραφέας: Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis
Πηγή: interamerican.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram