Pop!_OS - Η όμορφη Linux διανομή που σαρώνει και υπόσχεται να μας κάνει πιο παραγωγικούς

 
Pop!_OS linux διανομή 2020 διάσημη vs ubunt


Το Pop!_OS είναι μία ιδιαίτερη Linux διανομή, αφού δημιουργήθηκε από έναν κατασκευαστή laptop. Η System76, η εταιρία πίσω από αυτό, εδώ και χρόνια εξειδικεύεται στην κατασκευή και πώληση laptop, αποκλειστικά με Linux. Το Pop!_OS είναι η πρόταση της εταιρίας στον χώρο των διανομών και αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία αξιόλογη περίπτωση.

Το Pop!_OS είναι βασισμένο στην LTS έκδοση του Ubuntu, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει μία πολύ σταθερή και αξιόπιστη βάση πίσω από αυτό. Το γραφικό του περιβάλλον είναι το Pop Shell, το οποίο ξεκίνησε ως ένα πρόσθετο του Gnome. Στόχος του Pop Shell είναι η απλοποίηση του περιβάλλοντος του χρήστη, ώστε αυτό να είναι καθαρό και να μας βοηθήσει να επικεντρωθούμε στην εργασία μας. Παράλληλα, χαρακτηριστικά όπως η αυτόματη συμπλήρωση, το auto-tiling, τα πολλαπλά workspaces, η περιήγηση με πληκτρολόγιο και οι πολλές συντομεύσεις, στοχεύουν στο να μας κάνουν περισσότερο παραγωγικούς.

Η διανομή διαθέτει το δικό της "κατάστημα" προγραμμάτων, με αυτά να είναι έξυπνα οργανωμένα σε κατηγορίες, κάνοντάς το ένα από τα καλύτερα αποθετήρια στο είδος του. Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η δυνατότητα εκκίνησης ενός προγράμματος κάνοντας χρήση της κάρτας γραφικών μας και όχι της ενσωματωμένης, με ένα μόνο κλικ. Με αυτό τον τρόπο έχουμε περισσότερο έλεγχο. Όπως συμβαίνει και σε άλλες διανομές έτσι και εδώ, υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε "refresh" το λειτουργικό μας αν αντιμετωπίζουμε θέματα με αυτό.

Κλείνοντας θα λέγαμε πως πρόκειται για μία αρκετά ενδιαφέρουσα διανομή, κατάλληλη τόσο για απλούς χρήστες, όσο και για επαγγελματίες. Σε αυτό οφείλεται και η πρόσφατη έκρηξη της δημοτικότητας της.

Έκδοση: 20.10
Μέγεθος: 2.24GB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: System76
Πηγή: pop.system76.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram