Spacedesk - Πως να κάνουμε το κινητό/tablet μας δεύτερη οθόνη για τον υπολογιστή μας

spacedesk tablet smartphone as second monitor


Το Spacedesk είναι ένα νέο και πολύ χρήσιμο πρόγραμμα που μας επιτρέπει να μετατρέψουμε το κινητό ή το tablet μας σε οθόνη για τον υπολογιστή μας. Αφού το ρυθμίσουμε, όπως θα δούμε παρακάτω, το κινητό μας θα μπορεί να λειτουργήσει σαν δεύτερη οθόνη και θα έχουμε τη δυνατότητα να τρέξουμε προγράμματα σε αυτή και να τη χρησιμοποιούμε κανονικά, σαν να ήταν πραγματική.

Για να λειτουργήσει το Spacedesk χρειαζόμαστε τον κατάλληλο driver για τον Windows υπολογιστή μας τον οποίο θα κατεβάσουμε, από την επίσημη ιστοσελίδα πηγαίνοντας στην κατηγορία downloads. Έπειτα θα χρειαστεί να εγκαταστήσουμε την σχετική εφαρμογή στο κινητό ή tablet που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ως εξωτερική οθόνη.

Πολύ σημαντικό είναι πως εκτός από κινητά, μπορούμε να επεκτείνουμε την οθόνη του υπολογιστή μας σε άλλη οθόνη, άλλου υπολογιστή, εγκαθιστώντας μία client εφαρμογή σε ένα Windows PC, είτε χρησιμοποιώντας την HTML5 εφαρμογή του Spacedesk επισκεπτόμενη την αντίστοιχη ιστοσελίδα, με έναν από τους συμβατούς browsers.

Η σύνδεση των συσκευών μπορεί να γίνει και ασύρματα, μέσω τοπικού δικτύου WiFi, ενώ όπως είναι λογικό η δεύτερη οθόνη μπορεί να λειτουργήσει και ως mirror της πρώτης, δηλαδή να δείχνει ακριβώς τα ίδια πράγματα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Έκδοση: 0.9
Μέγεθος: 1,2ΜΒ
Λειτουργικό σύστημα: Android, iOS, Windows
Κατασκευαστής: Datronicsoft
Πηγή: Google Play Store
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram