Τεχνολογικός αναλφαβητισμός από τους «μεγάλους»

Τεχνολογικός αναλφαβητισμός

Όσοι από εσάς αποφάσισαν φέτος να πάρουν στο παιδί τους tablet / laptop / pc / ρομπότ / κονσόλα ελέγχου πυρηνικού αντιδραστήρα και φωνάξατε έναν σαν και «εμάς» να σας το «στήσουμε» γιατί «εσείς δεν ξέρετε» (όπου τις περισσότερες φορές το «δεν ξέρω» κινείται μεταξύ του «δεν ξέρω να το ανοίξω» και του «δεν ξέρω να το συνδέσω στο internet με το password που γράφει με μεγααααλα γράμματα κάτω από το router μου»), μια συμβουλή:

ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ. Αφήστε τα παιδιά σας τεχνολογικά αναλφάβητα για να γίνουν σαν και εσάς, αφού έτσι και αλλιώς αυτό θα συμβεί στο τέλος. Έχοντας εσάς σαν παράδειγμα, θα απευθύνονται για το παραμικρό «σε κάποιον που ξέρει» χωρίς φυσικά να αισθάνονται καμία απολύτως υποχρέωση. Μεγαλώνοντας, θα θεωρούν μάλιστα αντίστροφα υποχρέωση «αυτού που ξέρει» να τους βοηθήσει (δωρεάν).

Εναλλακτικά, τα παιδιά σας θα μάθουν τελικά μόνα τους και, εκτός από το ότι θα βρεθούν να βλέπουν πορνό στα 13 τους με μεγάλη πιθανότητα να σας κολλήσουν όλο το οικιακό δίκτυο malware και να αρχίσουν τις αγορές skins στο fortnite με την κάρτα σας ή οποιοδήποτε άλλο μέσο πληρωμών διαθέτετε, δεν θα έχετε καμία δυνατότητα να τα ελέγξετε.

Αν δεν ξέρετε πώς λειτουργεί το tablet σας, το pc σας, το κινητό σας, ο browser σας, το email σας, αν χρησιμοποιείτε για password το «123456» επειδή κανείς ποτέ δεν σας είπε ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε κάτι πιο περίπλοκο και να το έχετε κάπου αποθηκευμένο (και κρυπτογραφημένο!) ώστε να μην το χάσετε, αν δεν γνωρίζετε από parental control software και προστασία από ιούς, αν η μόνη σας ψηφιακή δραστηριότητα στην οποία χρειάζεται να πάρετε κάποια απόφαση είναι το αν θα κάνετε like ή wow σε φωτογραφίες φίλων σας στο FB που τα σπάνε σε σκυλαδοξενυχτάδικα, τότε ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΟΥΜΕ, εμείς οι «υπόλοιπο»", ΜΗΝ παίρνετε στο παιδί σας τέτοια δώρα. Αφήστε το πρώτα να μεγαλώσει λίγο για να έχει ώριμη σκέψη και κρίση.



Αλλιώς, θα δημιουργήσετε μια γενιά αντίτυπο της δικής σας τεχνοφοβικής υστερικής και «δήθεν» προοδευτικής γενιάς που θα κάνει πράγματα χωρίς να ξέρει τον λόγο και χωρίς να έχει ιδέα πώς πραγματικά λειτουργούν.

Φυσικά ορισμένοι από εσάς που ακούνε τεχνολογία και βγάζουν πράσινα καρότα στο σβέρκο θα ταυτιστούν και θα αρχίσουν να ονειρεύονται amish societies

Το νόημα του post, αγαπητοί, είναι να εκπαιδευτείτε ΠΡΩΤΑ εσείς για να μπορέσετε να εκπαιδεύσετε και τα παιδιά σας. Όλα τα παραπάνω είναι απλά ειρωνικά. Μην είστε ηλίθιοι και μην περιμένετε να μάθει το παιδί σας για το ασφαλές internet από τα τηλεοπτικά σποτ. 

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΩΡΑ


Συντάκτης του άρθρου: Antitechnophobics

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram