[How to]: Διαγραφή ιστορικού ενημερώσεων των Windows 10

διαγραφή ιστορικού ενημερώσεων windows 10

Αν έχετε καιρό εγκατεστημένα τα Windows 10 στον υπολογιστή σας, το πιο πιθανό είναι να τα έχετε ενημερώσει, ακόμη και χωρίς να το γνωρίζετε, εκατοντάδες φορές. Τα Windows κρατούν ένα πλήρες ιστορικό για τις ενημερώσεις τους, από τα σημαντικά updates, μέχρι απλές αναβαθμίσεις για drivers (οδηγούς) του υλικού του υπολογιστή σας.

Μέσα από το μενού των ρυθμίσεων, τα Windows δεν έχουν επιλογή να διαγράψουν το ιστορικό των προηγούμενων ενημερώσεων, κάτι που οδηγεί σε τεράστιες και άχρηστες λίστες. Ωστόσο, με έναν απλό και γρήγορο τρόπο θα σβήσουμε το ιστορικό μας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τρέξουμε ένα από τα δύο .bat αρχεία που θα σας δώσουμε. Αυτά διαγράφουν το ιστορικό των αναβαθμίσεων μας και θα τα βρείτε εδώ, από την ιστοσελίδα MajorGeeks.

Μέσα στο zip θα βρείτε δύο αρχεία, το πρώτο αφορά τους υπολογιστές που τρέχουν Windows 10 build 1909 ή παλαιότερο και το δεύτερο αφορά υπολογιστές με Windows 10 build 2004 ή νεότερο.

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram