TinEye: Η πιο διάσημη μηχανή αντίστροφης αναζήτησης εικόνων

TinEye

Το TinEye είναι ίσως τα τελευταία 6-7 χρόνια, η πιο γνωστή και αναγνωρισμένη web δωρεάν εφαρμογή για αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στο διαδίκτυο.

Σκοπός της αντίστροφης αναζήτησης εικόνων είναι να πληροφορούμαστε για το αν και πότε μία εικόνα έχει χρησιμοποιηθεί στο διαδίκτυο. Για να χρησιμοποιήσουμε το TinEye, αρχικά θα πρέπει να κάνουμε upload την εικόνα ή τον υπερ-σύνδεσμο (που περιέχει την εικόνα) που θέλουμε να εξετάσουμε στην ιστοσελίδα και στη συνέχεια να πατήσουμε το «Upload». To λογισμικό πίσω από το TinEye «σκανάρει» αυτόματα δισεκατομμύρια εικόνες στο διαδίκτυο και επιστρέφει με τα αποτελέσματα και μας τα παρουσιάζει.

Η καναδικής προέλευσης εταιρεία, με έδρα το Τορόντο, που βρίσκεται πίσω από το TinEye, αναπτύσσει και βελτιώνει αρκετά χρόνια τον αλγόριθμο πίσω από αυτή την αντίστροφη μηχανή αναζήτησης και τον προσφέρει κιόλας και σε μορφή επέκτασης για τον Google Chrome browser, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε με ένα κλικ εδώ.

Λειτουργικό σύστημα: Windows, Mac, Linux
Κατασκευαστής: TinEye
Συντάκτης του άρθρου: Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος 

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram