[How to] Φτιάχνουμε το δικό μας DIY πενάκι (Stylus) για Tablet και Κινητά

Φτιάξε το δικό σου πενάκι για κινητά

Μπορεί να φαίνεται μπακαλίστικο (και είναι) αλλά από τις δοκιμές που του έκανα φαίνεται να κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Έφτιαξα (βασικά ο γιος μου) ένα DIY πενάκι για χρήση σε οθόνες αφής όπως είναι τα Tablet, τα κινητά αλλά και μερικά Laptops. Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας και μπορούμε να το φτιάξουμε σε λίγα δευτερόλεπτα (στη κυριολεξία). 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 

  • Ένα μολύβι (ή στυλό)
  • αλουμινόχαρτο
  • Σελοτέιπ

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τυλίξουμε τη μύτη του μολυβιού με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου, να «αγκαλιάσει» όμορφα το μολύβι χωρίς να προεξέχει καθόλου από το σώμα και τη μύτη του μολυβιού. Θα πρέπει να πάρει μια οβάλ μορφή το αλουμινόχαρτο στη μύτη του μολυβιού, ούτε πολύ χοντρό αλλά ούτε και πολύ λεπτό. 

Στη συνέχεια, το υπόλοιπο σώμα του αλουμινόχαρτου το στερεώνουμε με ένα σελοτέιπ στο μολύβι για να μη μας φύγει. Προσοχή, δεν βάζουμε καθόλου ταινία στη μύτη του μολυβιού, δηλαδή στο σημείο που ακουμπάει η μύτη για να γράψουμε.  
Αυτό ήταν! Τώρα μπορείς να γράψεις και να ζωγραφίσεις στην οθόνη της συσκευή σου με την αυτοσχέδια κατασκευή μας. Δες και το βίντεο που ακολουθεί με τη προσπάθεια του γιού μου:





Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal