Google Meet - Η επαγγελματική πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων της Google διαθέσιμη δωρεάν

δωρεάν τηλεδιασκέψεις google meet υψηλή ποιότητα
Το Google Meet είναι η δημοφιλής πλατφόρμα βιντεοσυσκέψεων της Google και μέχρι πρότινος για να το χρησιμοποιήσουμε έπρεπε να έχουμε πρόσβαση στο επί πληρωμή G Suite. Πρόσφατα, λόγω της πανδημίας του COVID-19 η Google θέλοντας να βοηθήσει εταιρίες και εκπαιδευτικούς, επαναπρογραμμάτισε την υπηρεσία και επέτρεψε την δωρεάν χρήση της.

Για την χρήση του Google Meet αρκεί μία email διεύθυνση. Αφού επισκεφθούμε την ιστοσελίδα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο δωμάτιο, να προγραμματίσουμε μία μελλοντική σύσκεψη ή να εισέλθουμε σε ένα ήδη υπάρχον, πληκτρολογώντας τον κωδικό του. Η δωρεάν έκδοση του Meet περιλαμβάνει πολλά από τα χαρακτηριστικά της επί πληρωμή έκδοσης, όπως ο διαμοιρασμός οθόνης, η παραμετροποίηση των παραθύρων και οι υπότιτλοι σε πραγματικό χρόνο. Επιπροσθέτως από τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και έπειτα, η δωρεάν έκδοση απαλλάχθηκε από το όριο των 60 λεπτών ανά διάσκεψη.

Έχοντας χρησιμοποιήσει την υπηρεσία θα λέγαμε πως η ποιότητα της εικόνας ήταν αρκετά υψηλή, χωρίς αποσυνδέσεις, ακόμη και σε κλήσεις πολλών ατόμων. Παράλληλα η χρήση του ήταν αρκετά απλή αφού δεν υπάρχει απαίτηση για κανένα plugin και η σύνδεση γίνεται άμεσα μέσα από τον browser, ή μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών για Android και iOS.

Τέλος, σύμφωνα με την Google δίνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία στον διαχειριστή της σύσκεψης να αποκλείσει ή να απενεργοποιήσει τα μικρόφωνα των συμμετεχόντων.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: meet.google.com

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram