«Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» - Θα σε κάνει να αγαπήσεις τη γεωγραφία

Μάθε γωγραφία με έναν διαφορετικό τρόπο


Πολλά πράγματα στη ζωή θέλουν τον κατάλληλο άνθρωπο για να γίνουν ευχάριστα. Για παράδειγμα, στο σχολείο, η γεωγραφία ήταν από τα πιο βαρετά μαθήματα και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος άνθρωπος που το λέει αυτό! 
Όχι πως είναι βαρετό το μάθημα από μόνο του, αλλά ο τρόπος διδασκαλίας με έκανε να το απωθήσω. Ίσως, δεν βρέθηκαν οι κατάλληλοι καθηγητές να κάνουν το μάθημα αυτό πιο ενδιαφέρον, δεν ξέρω, ίσως. 

Είμαι πολύ ευτυχής όμως, που ανακάλυψα εδώ και μισό χρόνο μία εκπληκτική σελίδα στο Facebook, ναι καλά διάβασες, στο FACEBOOK, που με έκανε να δω με άλλη ματιά τη γεωγραφία. Φυσικά, αναφέρομαι στη γνωστή (πλέον) σελίδα με τον τίτλο «Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ», που στο λίγο χρόνο ζωής (δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2019) κατάφερε να εκτοξεύσει τη δημοτικότητά της στα ύψη! 
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η σελίδα έχει πάνω από 136.000 likers και με αξιοζήλευτη διάδραση από τους χρήστες της.

Τι είναι δηλαδή αυτό που κάνει μια σελίδα γεωγραφίας να έχει τόσους ακόλουθους; Απλά ο τρόπος παρουσίασης των θεμάτων φίλοι μου! Και αυτό, ο τύπος ή η τύπισσα που βρισκεται πίσω από την σελίδα «το έχει» απίστευτα.

Φανερώνει πτυχές της γεωγραφίας που δεν φανταζόμασταν ότι υπήρχαν και τα λέει με έναν τρόπο ευχάριστο και με την κατάλληλη δόση χιούμορ, που σε κάνει να θες να βλέπεις συνεχώς κι' άλλες αναρτήσεις της!

Πραγματικά όμως, η γεωγραφία δεν είναι απλά χάρτες και συντεταγμένες. Αν αρχίσεις να ψάχνεσαι με την γεωγραφία, αναπόφευκτα μαθαίνεις και για πολλά άλλα πράγματα, για ανθρώπους, ζώα, πολιτισμούς, πανέμορφα μέρη, ιστορικά γεγονότα και ένα σωρό άλλα! Ίσως γίνεσαι και καλύτερος άνθρωπος, που ξέρεις! 

Τι στα λέω και δεν στα δείχνω. Ορίστε, πήγαινε και κάνε Like γιατί δεν έχεις άλλη ευκαιρία για γεωγραφία --> Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram